Title

Message

Confirm

Want to earn a free DisplayFusion Pro license? We're looking for DisplayFusion translators!
<< DiscussionsReply

DF V4.0.1 Beta3: Security Scanner Taskbar icon disappears during scanning

Avatar from Gravatar.com
siliconman01
342 discussion posts
This applies to Windows 7 SP1 x64 and x86 Professional starting with DF V4.0.1.Beta3.

When performing full system scans with security programs Malwarebytes Anti Malware and TrojanHunter, the program icon in the DF taskbar briefly (1-2 seconds) and randomly disappears and then returns. It is very random as to when the icon will disappear. I have not been able to reliably make it happen at specific points in the full system scan. It occurs 6-10 times during the full system scans that take 20-45 minutes. I have also noticed the icon disappear from the DF taskbar, briefly appear in the Windows taskbar, and then jump back to the DF taskbar.

The attached video shows it occurring as TrojanHunter scans ports and then memory. (TH icon on lower left in DF taskbar.)
Windows 10 x64 Professional on home built with ASUS Maximus VIII Extreme motherboard. Intel I7-6700k CPU,64 gbyte Rip Jaw ram, GeForce 980 Ti graphics card with 3 monitors including Dell P2714T touch screen, 200 Mbps cable internet, 3 ASUS RT-AC88U routers in Aimesh mode, Samsung 970 Pro NVmE M.2 SSD + Samsung 850 Pro 512 gbyte SSD, 8 terabyte WD My Cloud Pro PR2100 external drive, 4 terabyte WD My Cloud Mirror Gen2 external drive, 2 terabyte My Cloud external drive.
• Attachment [protected]: DisplayFusion.log [67,820 bytes]
• Attachment [protected]: TrojanHunterScanTaskbarIcon.mp4 [3,685,267 bytes]
May 13, 2012 (modified May 14, 2012)  • #1
Avatar from Gravatar.com
Alfonzo Gallardi
2 discussion posts
I've noticed this as well, with both Firefox 12, and Visual Studio 2010.
May 14, 2012  • #2
Keith Lammers (BFS)'s profile on WallpaperFusion.com
Thanks for the video and the log! I was also able to reproduce the issue using Malwarebytes Anti-Malware. We'll look into it and see what we can find out.

Thanks!
May 16, 2012  • #3
Keith Lammers (BFS)'s profile on WallpaperFusion.com
We've just released DisplayFusion 4.0.1 Beta 5 (http://www.displayfusion.com/Download/Beta/), and this issue should hopefully be all fixed up. Could you give it a try and let me know how it works out?

Thanks!
May 24, 2012  • #4
Avatar from Gravatar.com
siliconman01
342 discussion posts
Quote:
We've just released DisplayFusion 4.0.1 Beta 5 (http://www.displayfusion.com/Download/Beta/), and this issue should hopefully be all fixed up. Could you give it a try and let me know how it works out?

Thanks!


It is still occurring on both TrojanHunter and MBAM. It happens on MBAM at the beginning of the full scan when it is scanning registry keys; it happens on TrojanHunter when it is scanning pgms running in RAM, open ports, registry, and programs that are autostarted.
Windows 10 x64 Professional on home built with ASUS Maximus VIII Extreme motherboard. Intel I7-6700k CPU,64 gbyte Rip Jaw ram, GeForce 980 Ti graphics card with 3 monitors including Dell P2714T touch screen, 200 Mbps cable internet, 3 ASUS RT-AC88U routers in Aimesh mode, Samsung 970 Pro NVmE M.2 SSD + Samsung 850 Pro 512 gbyte SSD, 8 terabyte WD My Cloud Pro PR2100 external drive, 4 terabyte WD My Cloud Mirror Gen2 external drive, 2 terabyte My Cloud external drive.
May 24, 2012  • #5
Keith Lammers (BFS)'s profile on WallpaperFusion.com
Initially after updating to B5, the MalwareBytes icon was still getting removed/re-added during the scan, but after rebooting my machine, it seems to be fine in B5. If you haven't already, could you try rebooting your machine and let me know if the issue still occurs?

Edit: Just as I said that, I was able to reproduce it in B5, so don't worry about trying a reboot
May 24, 2012 (modified May 24, 2012)  • #6
Keith Lammers (BFS)'s profile on WallpaperFusion.com
Ok, we're hopeful that we've found and fixed the issue for beta 6. I can't get it to occur any more, so I'll let you know as soon as B6 is available to try out.

Thanks!
May 24, 2012  • #7
Avatar from Gravatar.com
siliconman01
342 discussion posts
Quote:
Ok, we're hopeful that we've found and fixed the issue for beta 6. I can't get it to occur any more, so I'll let you know as soon as B6 is available to try out.

Thanks!


This appears to be fixed with Beta 6. Thanks very much for your effort on this issue.
Windows 10 x64 Professional on home built with ASUS Maximus VIII Extreme motherboard. Intel I7-6700k CPU,64 gbyte Rip Jaw ram, GeForce 980 Ti graphics card with 3 monitors including Dell P2714T touch screen, 200 Mbps cable internet, 3 ASUS RT-AC88U routers in Aimesh mode, Samsung 970 Pro NVmE M.2 SSD + Samsung 850 Pro 512 gbyte SSD, 8 terabyte WD My Cloud Pro PR2100 external drive, 4 terabyte WD My Cloud Mirror Gen2 external drive, 2 terabyte My Cloud external drive.
May 26, 2012  • #8
Keith Lammers (BFS)'s profile on WallpaperFusion.com
Excellent, glad to hear it!
May 26, 2012  • #9
Was this helpful?  Login to Vote  Login to Vote
<< DiscussionsReply